16 Nisan 2008

Hamsili salatalık

Hiç yediğiniz salatalıktan iğrenç bir tat geldiği ve tükürdüğünüz oldu mu ? Mutlaka olmuştur ‘bu ne yahu sanki balık kokuyor ‘ demişsinizdir.Evet doğru tahmin.Banada defalarca oldu yediğiniz sebzeden özellikle salatalıktan iğrenç bir balık tadı geliyor çünkü Karadenizde tutulan hamsinin büyük kısmı gübre fabrikalarına gönderiliyor ve burada gübre oluyor.Yani insanımız ihtiyacından fazla balığı bir seferde avlıyor sonra satamadığını yolluyor gübre olmaya hem balığa yazık ediyor hemde bizim salatalığın içine ediyor.Önceleri balıkçıların elinde yeterli teknoloji ve imkan olmadığı için çok fazla balık avlayamıyorlardı buda balık mevsimini uzatıyordu yani hamsiyi üç ay boyunca avlıyorlardı mesela ,bizde üç ay boyunca hamsi yiyebiliyorduk.Ama şimdi bütün balığı bir ayda denizden çekiyorlar hepsini ellerinden çıkaramayıp yolluyorlar gübre fabrikasına bizde hamsi yerine hamsili salatalık gibi iğrenç bir şey yiyoruz iki ay sonra…

0 yorum:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template